Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

                                               

       
25.10.2018 odbył się etap szkolny olimpiady. W eliminacjach brali udział uczniowie klas 2 i 3 o profilu „Technik żywienia i usług gastronomicznych”. Tematyką wiodącą w tym roku były „Produkty mleczne – technologia i rola w żywieniu”. Uczniowie rozwiązali test składający się z 40 pytań z zakresu technologii gastronomicznej i zasad żywienia człowieka. Etap szkolny wyłonił kandydatów do etapu okręgowego. Zostały nimi uczennice klasy 3K: Marta Matysik oraz Wiktoria Skorupska.

          Zwyciężczynie etapu szkolnego wzięły udział 11.01.2019 w etapie okręgowym olimpiady, który odbył się w Jeleniej Górze. Nad olimpiadą objął patronat Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Uczestnicy zmagali się z testem złożonym z 80 pytań. Olimpijczycy musieli wykazać się wiedzą z zakresu chemii, fizyki, biochemii, technologii gastronomicznej oraz zasad żywienia. W etapie wojewódzkim brało udział 75 uczniów z liceów ogólnokształcących i szkół technicznych. Nasze uczennice zajęły 24 i 69 miejsce. GRATULUJEMY!!!