Ocena użytkowników: 2 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

                           

Dnia 5.12.2019r. część klasy 1FGK - technik technologii żywności i technik żywienia i usług gastronomicznych udały się na wycieczkę technologiczną do Wrocławia na warsztaty pt.”Fakty i mity o mleku”. W części pierwszej uczestniczyliśmy w wykładzie nt. wartości odżywczej mleka, natomiast w części drugiej reprezentacja uczniów naszej szkoły brała udział w zajęciach warsztatowych. Na podstawie receptury należało stworzyć danie z udziałem nabiału. Uczniowie dzielnie stawili czoła zadaniu - komponując pełnowartościowy posiłek z udziałem białka zwierzęcego. Po ekspedycji potrawy można było spróbować posiłków skomponowanych także przez inne zespoły. Na zakończenie warsztatów odwiedziliśmy Wrocławski Jarmark Bożonarodzeniowy.