Sprawdź, czy jest to zawód dla Ciebie?
|
- lubisz piec ciasta,
- jesteś skrupulatny i dokładny,
- biologia i chemia nie sprawiają Ci problemów,
- masz zdolność skupiania się na problemie
i dostrzegasz kreatywne rozwiązania...
|
|
Czym zajmuje się technik technologii żywności?
|
- wytwarza produkty spożywcze,
- obsługuje maszyny i urządzenia stosowane
do produkcji wyrobów spożywczych,
- organizuje i nadzoruje przebieg procesów
technologicznych w przetwórstwie spożywczym,
- kontroluje pracę maszyn.
|
|
Zajęcia odbywają się w:
|
- pracowni technologicznej,
- pracowni analizy żywności -
najlepiej wyposażonej na Dolnym Śląsku.
|
|
Zdobywane kwalifikacje:
SPC.01 Produkcja wyrobów cukierniczych
SPC.07 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
|
Możliwość uczestniczenia w kursach umiejętności zawodowych, szkoleniach, stażach:
|
- staż w ramach programu Erasmus+
na Słowacji,
- praktyki zawodowe w najlepszych
cukierniach w Legnicy,
- spotkania branżowe podczas targów
żywności i napojów,
- kursy umiejętności zawodowych:
wytwarzanie ciasta, przygotowywania surowców i dodatków do żywności, magazynowanie wyrobów gotowych...
|
|
|
|