Cechy potencjalnego kandydata:
|
- miłość do jedzenia i karmienia innych,
- masz talent i jesteś kreatywny,
- posiadasz zmysł estetyczny i poczucie elegancji,
- potrafisz działać w zespole....
|
|
Czym zajmuje się technik żywienia i usług gastronomicznych?
|
- ocenia jakość żywności oraz jej przechowywanie,
- sporządza i ekspediuje potrawy i napoje,
- planuje i ocenia żywienie,
- organizuje produkcję gastronomiczną,
- planuje i realizuje usługi gastronomiczne.
|
|
Zajęcia odbywają się w:
|
- pracowniach technologii gastronomicznej,
- pracowniach planowania żywienia,
- pracowni obsługi gości.
|
|
Zdobywane kwalifikacje:
HGT.02 Sporządzanie i wydawanie dań
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
|
Możliwość uczestniczenia w kursach umiejętności zawodowych, szkoleniach, stażach:
|
- staż w ramach programu Erasmus+ w Hiszpanii,
- praktyki zawodowe w renomowanych
restauracjach w Polsce,
- spotkania branżowe podczas targów
gastronomicznych,
- kursy umiejętności zawodowych:
barista, barman, obsługa przyjęć...
|
|
|
|